Cydry Pfeiffer’s i Gwiazdka Michelin!
22 września, 2023Cydry Pfeiffer’s wysoko ocenione w magazynie Trybuszon
23 października, 2023Najlepiej czujemy się na eventach, podczas których częstujemy Was rzemieślniczym cydrem i opowiadamy o naszej pasji.
Pfeiffer's Cider świętował w ostatni weekend w Restauracji i Hotelu Sezony w Trzeku niedaleko Poznania. W sobotę, 30 września spędziliśmy bardzo miły czas w gronie rodziny i znajomych, ponieważ to miejsce sprzyja właśnie takiej atmosferze. Teraz doszedł kolejny powód do wizyty w Sezonach - do menu trafił Pfeiffer’s Cider! Polecamy naszego złotego medalistę, cydr spokojny, który będzie idealny do pyszności serwowanych w Trzeku. Z Poznania to dosłownie kawałek!
Tym razem okazją była impreza Happy Beer(th)day, na której Restauracja i Hotel Sezony obchodziły cztery lata swojej znakomitej działalności, a my dołączyliśmy na zaproszenie organizatorów aby świętować okrągły rok od kiedy zrobiliśmy pierwszy formalny nastaw w Winnicy De Sas.
Sezony doceniają lokalnych producentów, którzy trafiają ze swoimi superfoodowymi produktami do restauracyjnego menu, dlatego na urodzinach nie zabrakło oczywiście znakomitych rzemieślniczych marek z okolicy takich jak Miód od Kulmy z Jagodna w Dolinie Cybiny, Browar Nieczajna, Browar za Miastem oraz poznańska palarnia kawy Coffee Journey. Były też pyszne urodzinowe potrawy serwowane przez szefa kuchni Sezony.
Ten „wysoki”, przystojny Pan, to nasz Flecista z Hameln, Szczurołap, znakomity tancerz baletowy z niesamowitym artystycznym dorobkiem. Dziękujemy Mirku.
Zdjęcia: Agnieszka Błaszczyk