Cydroprzejęcie w Pochlebnej
24 października, 2023Pfeiffer’s Cider na Enoexpo 2023 w Krakowie
16 listopada, 2023Wraz z wydawnictwem FOOD & FRIENDS wybraliśmy się w kolejną, niezwykłą kulinarną podróż po smakach jutra. Pfeiffer's Cider zagościł w Hotelu Verte, gdzie odbyła się kulinarna uczta Food & Future / East Meets East, a zgotowali ją dla nas topowi szefowie i szefowe kuchni z pięknych stron świata: Tala Bashmi / Fusions By Tala, Beata Śniechowska / Młoda Polska bistro & pianino, Marta Noszczyk, Maciej Majewski / Kuk Restaurant by Maciej Majewski, Andrea Camastra / Nuta Restaurant, Chef Jeno Racz / Rumour by Rácz Jenő.
To już drugi event Food & Future, na którym Mikołaj był prowadzącym. Nie zabrakło również stoiska z naszym cydrem co jest dla nas wielkim wyróżnieniem, tym bardziej, że poza Pfeiffer’s Cider w kieliszkach gości pojawiły się wina Penfolds oraz miody pitne z Pasieki Sadowskich i destylaty BUH.
Do imponującego menu stworzonego specjalnie na tą wyjątkową okazję wydarzenia, podczas którego Wschód spotkał się ze Wschodem dołączyły nasze cydry Pfeiffer's. Jesteśmy przekonani, że cydr jest nieodłącznym partnerem kolacji degustacyjnej, świetnie uzupełnia się z wykwintnymi potrawami przyszłości oraz może być serwowany jako aperitif.
Być w takim miejscu to także niesamowite architektoniczne doznanie. Warszawski Hotel Verte zajmujący dawny pałac Branickich i Szaniawskich znajdujący się w samym sercu Warszawy oraz mieszcząca się w nim Restauracja KUK by Maciej Majewski to dzieła sztuki, które podziwiamy z zapartym tchem.
Dziękujemy wydawnictwu Food & Friends za obdarzenie nas zaufaniem, Camilla Hultqvist, Igor Grzeszczuk, Magdalena Kaczyńska, Małgorzata Opala, uwielbiamy z Wami pracować.
Zdjęcia: Małgorzata Opala