Cydr, sery i ostrygi na Ogólnopolskim Festiwalu Dobrego Smaku
17 sierpnia, 2023Cydry Pfeiffer’s i Gwiazdka Michelin!
22 września, 2023To oczywiste, że wspieramy działalność charytatywną i z wielką radością dołączyliśmy do 19 edycji Master Chef 4 Dogs organizowanej przez założyciela poznańskiej piekarni Bake Morning by Pielin, Marcina Kaczmarka. To już 10 lat trwa ten szczytny cel wspierający schroniska dla zwierząt, a podczas tegorocznej edycji zbieraliśmy dla Fundacji Schronisko dla Zwierząt w Gaju.
Cała akcja odbyła się w słoneczną niedzielę 10 września na Placu Kolegiackim w Poznaniu, a jej gospodarzem był Andrzej Gołąbek i jego restauracja Republika Róż. Idea była bardzo prosta, gotowaliśmy, częstowaliśmy Was cydrem, winem i słodkościami, a Wy w zamian za to zostawialiście pieniądze i gadżety dla zwierzaków. Zebraliśmy dzięki Wam:
272 kg karmy suchej wysokiej jakości
50 kg karmy mokrej
Smycze, koce i akcesoria zwierzęce
5136 zł w gotówce
Do zabawy dołączyła Winnica Zielona, której znakomite wina serwował nie kto inny jak sommelier Concordia Taste, Jacek Kulza, Hotel Kolegiacki, Restauracja Republika Róż, Cukiernia TCB Tokyo Cheesecake Bakery, Piekarnia Bake Morning by Pielin, Upcyklerki, Beatkowe Torty, Ciao Bella czyli legendarne gofry z Międzyrzecza, Onlemon, MOVI Supreme Polska, Chef Culinar Polska, Bidfood Farutex, Nestlé, Fusion Gusto Polska, Biotrem, Bonduelle Food Service Polska, Dolina Noteci, kitle.pl, Na Winklu, Pasieka Big Bee, Monini, VitaMix, Molekularne.pl, Radio ESKA, Estrada Poznańska, Poradnik Restauratora, Kwartalnik Trybuszon, Szef Kuchni Magazyn Branży Gastronomicznej, KUKBUK, Sukces po poznańsku i JK Jakub Krukowski. Muzycznie wspierał nas Djpolack.
Oto jak tegoroczną imprezę podsumowali organizatorzy: „Piękniejszego powrotu po dwóch latach przerwy nie mogliśmy się spodziewać. Rewelacyjne miejsce w centrum Poznania, cudowni Szefowe i Szefowie kuchni, najlepsi partnerzy i sponsorzy dzięki, którym było możliwe zrealizowanie tej edycji, tłum wygłodniałych gości, merdające się ogonki. Do tego wystarczy dodać przepiękną słoneczną pogodę, totalnie pozytywną energię, Dj-a co niemiara i przepis na najlepszą imprezę kulinarno charytatywną gotowy...”
Zdjęcia: Bonder Photography