Świętujemy w Restauracji i Hotelu Sezony
5 października, 2023Cydroprzejęcie w Pochlebnej
24 października, 2023Tydzień zaczynamy od przeglądu prasy, ponieważ Kwartalnik Trybuszon przeprowadził cydrowy panel, na który trafiła większość polskich cydrów, a to oznacza ogromne wsparcie dla naszej branży za co niezmiernie dziękujemy.
Nad właściwym przebiegiem panelu czuwali zaproszeni specjalnie na tą okazję cydrowi sędziowie Artur Napiórkowski i Marek Kamiński. To oni rzetelnie nadzorowali proces kalibracji wszystkich panelistów, którzy mieli okazję testować ponad czterdzieści polskich cydrów. Marek Kamiński dodatkowo zabłysnął swoją cydrową wiedzą pisząc artykuł „Na początku było jabłko”, który również zamieszczono w szóstym wydaniu Trybuszona.
Nasz cydr spokojny oraz cydr musujący znalazły się wśród dobrze ocenionych pozycji, które podziwiamy od lat, tym bardziej jesteśmy z siebie dumni. Przy okazji Mikołaj został współtwórcą odcinka i dodał kilka słów od siebie do artykułu wprowadzającego czytelnika do świata cydru.
Specjalnie na tą okazję stworzyliśmy praktyczny poradnik dla sommelierów, kelnerek i kelnerów oraz wszystkich zainteresowanych cydrem i kulinariami. Koniecznie zajrzyjcie do zakładki Przewodnik na naszej stronie internetowej, gdzie poznacie ciekawe sugestie dotyczące food pairingu z cydrem, temperatury serwowania czy też sposobu podawania jabłkowego trunku.