Świętujemy w Restauracji i Hotelu Sezony
5 października, 2023Pfeiffer’s Cider na Food & Future / East Meets East
26 października, 2023Ostatni weekend spędziliśmy we wrocławskiej Pochlebnej, a nasze cydry trafiły na wieczór degustacyjny, podczas którego mieliście okazję poznać osobiście Mikołaja - producenta Pfeiffer’s Cider i spróbować „talerzyków”, do których dobraliśmy nasze trunki.
To było świetne spotkanie, a dzieliliśmy je z chłopakami z Cydru Radosnego. Nasz kulinarny wybór padł na filet z karmazyna z patelni i pieczonego batata, do którego zaproponowaliśmy cydr spokojny oraz tatar wołowy, który idealnie połączyliśmy z cydrem musującym. Po raz kolejny potwierdza się fakt, że jakościowe cydry rzemieślnicze, obok wina, są świetną propozycją do dobrej kolacji. Pomyślcie o tym podczas food pairingu i gdy dobieracie butelkę na kulinarny wieczór.
Koniecznie odwiedźcie Pochlebną we Wrocławiu, zamówcie Talerzyki, spędźcie miło czas, a to wszystko popijcie cydrem Pfeiffer’s.
Zdjęcia: Marcela Morkis